Tip!

Heel belangrijk: De vuurschaal is een sfeerhaard en niet geschikt voor grote vuren. Stook hem dan ook niet te hoog op.

De avonden worden lichter en nodigen uit tot lange avonden buiten. Om warm te blijven en voor de gezelligheid is een buitenhaard ideaal. Buitenhaarden zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en maten. In de vorm van een vuurtafel, schanskorf of schaal. Het is maar net wat je wilt en hoe groot je tuin is. Voor  Greenlab test ik de Storm Lifestyle vuurschaal Cortenlook Ø68,5 x 17 cm.

“Jongens we gaan de vuurschaal testen”.  Dat hoef ik geen twee keer te zeggen. Voordat ik het wist lagen de marshmallows klaar en was het hout uit de garage verzameld.

Mooi rond design Vuurschaal

Vorige week is de schaal bij mij thuis afgeleverd. De vuurschaal heeft een mooi rond design en bestaat uit twee onderdelen die je makkelijk in elkaar schuift. De buitenschaal is gemaakt  van clayfibre en de inlegschaal is van gietijzer. Aan de onderkant van de beide schalen zitten drie luchtgaten die voor de toevoer van zuurstof zorgen. De schaal is verkrijgbaar met een zandlook, een cortenlook of een betonlook. Ik heb voor de uitvoering in cortenstaal gekozen omdat ik cortenstaal mooi vind combineren met het groen van de planten in de tuin, maar eigenlijk zij alle drie heel decoratief om te zien.

Met het weer van de afgelopen tijd was het even wachten op een goede avond, maar afgelopen weekend was het dan zo ver. Het testen van onze nieuwe vuurschaal. 

vuurschaal Met een lange lucifer, een paar aanmaakblokjes en kleine stukken hout hebben we binnen mum van tijd een mooi vuurtje. Hoewel de haard niet zo groot is straalt hij een enorme warmte uit. Al snel hebben we een gezellig ‘kampvuur’ met aanloop van de buren en vriendje (een vuurtje trekt aan), marshmallows en stoere verhalen.  ”Weet je nog die keer op de vakantie. We hadden wel een vuur van drie meter hoog”.

Lekker vuurtje stoken

De vuurschaal brandt goed en zonder problemen. Eenmaal op temperatuur is het voldoende om elke 15 minuten een nieuw blok hout op het vuur te gooien. Uiteindelijke hebben we twee uur een sfeervol en behaaglijk vuur gehad zonder daar echt veel moeite voor te hoeven doen.  Het leuke van de vuurschaal is dat als je hem op de grond plaats je het gevoel hebt rond een kampvuur te zitten.

Gebruik altijd schoon hout dat goed gedroogd is. Vochtig hout verbrandt onvolledig, waardoor veel ongezonde stoffen vrijkomen.

Op zoek naar een ander model vuurschaal? Bekijk ons assortiment Vuurschalen.