Met de plantenbakken van polyester voeg je iets extra’s toe aan je tuin of terras. De potten zijn in veel maten beschikbaar en in alle kleuren leverbaar. Ze zijn lichtgewicht, vorstbestendig en ijzersterk. Je geeft hiermee gemakkelijk een persoonlijke draai aan je buitenruimte! Polyester plantenbakken staan garant voor jarenlang plezier. 

Kies je beplanting

De plantenbakken kun je beplanten met een klein boompje, mooie bloeiende planten of grassen. Maar in de winter wil je natuurlijks het liefst planten die ook in de sombere wintermaanden het aanzien waard zijn. Mooie sterke en groenblijvende planten voor de winter zijn:

Glansmispel (Photinia Red Robin)
Zegge (Carex Oshimensis)
Bolbuxus (Buxus sempervirens)
Bamboe (Fargesia 'Little John')
Olijwilg of laurierkers op stam (Elaeagnus ebbingei, Prunus laurocerasus)
Sneeuwbal (Viburnum tinus)

Vul de bak met één soort of maak een mooie combinatie van verschillende planten.

Waar moet je op letten als je planten in de polyester plantenbak gaat planten?

Gaten boren
Als je de plantenbak buiten zet moet je gaten boren in de bodem van de plantenbak zodat het overtollige water weg kan lopen. Dit doe je eenvoudig met een metaalboor. Boor drie a vier gaten met een doorsnede van ongeveer 1 centimeter.

Een laag met hydrokorrels
Dek de gaten die je hebt geboord af met een aantal potscherven en vul de bak daarna tot ongeveer 1/3 aan met hydrokorrels. Hydrokorrels zijn kleikorrels en kunnen heel veel water opnemen. Geef je water dan zakt het water naar de bodem richting de korrels. De korrels zuigen zich vol en voeren het overtollige water af. Zo hebben de planten altijd een voorraad water tot hun beschikking.

Aanvullen met potgrond
Vul de pot verder aan met potgrond van goede kwaliteit, bijvoorbeeld universele potgrond van DCM.

Planten
Haal de plant uit de pot. Gaat dit moeilijk omdat de wortels vast zitten. Kneed dan met je handen rondom de pot zodat de wortels los raken en je de plant makkelijk uit de pot kunt halen. Haal wat aarde weg en plaats hier de plant in. Zorg ervoor dat de bovenkant van de plantenkluit een klein stukje onder de rand van de plantenpot zit. Vul de kluit rondom de pot aan met aarde en druk de aarde aarde. Doe dit niet te hard!

Water geven
Geef de planten tenslotte een flinke hoeveelheid water.

Bekijk video-instructies: