Tip

Geef de planten zo veel mogelijke water aan de basis van de plant.  De wortels nemen het water op, niet de bladeren. 

Met de warmte van de afgelopen dagen is het belangrijk om je borders, groente en plantenbakken regelmatig water te geven. Ook struiken, bomen en planten die je net in de grond heb gezet mogen niet droog komen te staan. Het beste kun je de planten ’s morgens vroeg of ’s avonds laat water geven. Doe je het overdag als de zon hoog aan de hemel staat dan is de kans groot dat het water al verdampt is voordat het de wortels bereikt. Ook is het beter om de planten een paar keer per week flink veel water te geven dan elke dag een beetje.

Kies voor het juiste tuingereedschap

Je kunt heen en weer lopen met een gieter maar de meest effectieve manier is water geven met een tuinslang. Zet op de slang een verstelbare tuinspuit zodat je de sterkte van de straal kan afstemmen op de planten die je water geeft. En wat je veel frustratie bespaart is een goede tuinhaspel waar je de tuinslang snel en zonder knikken en knopen aan opbergt. Zo wordt water geven een fluitje van een cent!

 

Bekijk hier alle tuinproducten om je tuin water te geven

Classic slanghouder 10 setSlanghaspels

Slangenhaspels zijn er in alle vormen en maten. Handig zijn de wandslanghouders. Je hangt ze op een eenvoudige manier aan de muur van je huis. De slang trek je vervolgens zonder problemen naar de plaats waar je water wilt geven. Heb je alle planten van water voorzien dan rolt de slang met een verantwoorde snelheid weer op. Helemaal fijn is de geïntegreerde slanggeleider die voorkomt dat de slang verdraait en in de knoop raakt. Heb je een kleine tuin dan is een slangenhouder die je op de grond plaats ideaal. De houders zijn heel stabiel en heb je snel in gebruik.

Bewateringssysteem

Hoeveel water je planten nodig hebben hangt af van de grondsoort, het soort plant en de omstandigheden in je tuin. Vind je het moeilijk om de hoeveelheid water te doseren? Met een grondvochtmeter met sensor weet je precies wanneer je planten behoefte hebben aan water.