Belangrijk voor het opslaan van hout:

  • Zorg dat de wind vrij toegang tot het hout heeft.
  • Zorg altijd voor goed droog hout. Als het haardhout nat of vochtig gaat het hout roken en een knettereren.

Tijdens de winter, maar ook in de zomer, is het heerlijk om een knisperend vuurtje te maken. Niets is ontspannender dan staren in de vlammen en luisteren naar het knetteren van de takken en stukken hout. Zeker in deze donkere maanden geeft een haard warmte en veel gezelligheid.

 

Stook je regelmatig een vuurtje in je binnen- of buitenhaard, dan is het handig om een goede voorraad openhaardhout aan te leggen. Leg openhaardhout buiten neer op een plek waar het niet nat kan worden. Dat hoeft natuurlijk niet in een rommelig hoekje ergens achter in de tuin! Opgestapeld hout mag best gezien worden en kan juist voor extra sfeer zorgen in de tuin. Gebruik een modern vormgegeven opslagmeubel. Deze meubels zijn niet alleen handig om je hout in op te bergen maar ook heel mooi om te zien. En bijkomend voordeel: je kunt ze ook gebruiken om op te zitten of je tuin in te richten. Zo sla je meerdere vliegen in een klap. Hieronder vind je een aantal voorbeelden om je te laten inspireren.

 

Bekijk hier alle houtopslagen

Schanskorf houtopslag

Ben je opzoek naar een robuuste en bijzonder decoratieve houtopslag? Kies dan voor een houtopslag van schanskorf. Gebruik deze grote schanskorf houtopslag als onderdeel van de schutting of zet hem midden in de tuin zodat je verschillende ruimtes creëert. Extra voordeel: het hout ligt vrij van de grond zodat je geen optrekkend vocht in het hout krijgt. 

Zinken houtopslag

Hoe handig zou het zijn als je een houtopslag zou hebben waar je én hout in kunt bewaren én waar je op kunt zitten? Dan is deze moderne verzinkte houtopslag wat voor jou. Heb je veel hout om op te slaan? Zet dan drie verzinkten houtenopslagen naast elkaar en leg er een paar kussens op. Zo heb je op een eenvoudige manier een moderne bank gemaakt! Stapel ze op en je hebt een leuke muur. We verkopen dit model ook van cortenstaal of in het zwart

Houtstapelaar schanskorfSchanskorf houtstapelaar

In deze hoge schanskorf houtstapelaar houdt je hout het niet droog bij een stevige regenbui, maar de korf is wel handig om dicht bij je buitenhaard te plaatsen. Zo heb je het hout altijd binnen handbereik en blijf je niet heen en weer lopen van de houtopslag naar je vuurtje. Leuk zijn de Noorse stenen van graniet onderin de korf zodat het hout niet direct in contact komt met de grond.

Hoge houtopslag van cortenstaal of in het zwart

Heb je veel hout om op te slaan of wil je een nieuwe houten muur creëeren in je tuin? Kies dan voor de hoge Forno houtopslag. Deze houtopslag is verkrijgbaar in cortenstaal of in zwart staal. In de houtopslag kun je veel hout kwijt en het staat mooi naast een cortenstalen of zwart stalen tuinhaard. Door het strakke en simpele design van deze houtopslag kun je hem in vrijwel iedere tuin gebruiken! Daarnaast is het leuk dat wanneer de houtopslag niet helemaal gevuld is, je er ook doorheen kunt kijken.