TIP

Let erop dat je de inbouwbrander goed aansluit. Je werkt met gas en daar is ten allen tijden voorzichtigheid bij geboden!

Een mooie buitenhaard. Je kunt ze in alle vormen en maten kopen, maar het is ook heel leuk en voordelig om er zelf een maken. Met een van de inbouwbranders moet dit toch lukken. En ook als je geen ervaring als klusser hebt is het niet al te moeilijk om zelf meubilair te maken.

Vuurtafel maken van hout

Op internet zijn veel bouwtekeningen voor tuintafels van steigerhout te vinden. Kies een model uit die je mooi vindt en begin met bouwen. Gebruik steigerhout, hardhout of sloophout of combineer een van deze materialen. Sloophout geeft een mooi rustiek effect aan de tafel. Deze materialen zijn niet duur. Gaat het mis dan ben je een ervaring rijker en gaat het bij je volgende project vast beter!

 

Om je een idee te geven. Als je een tafel wilt maken van ongeveer 80 bij 80 cm, dan heb je het volgende nodig:

  • Vier planken van 2.50 meter lang met een breedte van 30 centimeter
  • Twee balken uit de bouwmarkt van 30 bij 30 mm en 2,50 meter lang en een doos met zelfborende schroeven
  • De Enjoyfires inbouwbrander van 42 bij 42 cm zou hier prima in het midden passen

Let op: Vergeet niet een deurtje in te bouwen voor de gasfles en zaag het gat voor de vuurtafel zorgvuldig uit. Het zou zonde zijn als je je vergist in de maat en niets meer aan de tafel hebt. Geef de tafel een eigen stijl met een mooie laag whitewash of greywash of kies een andere kleur die mooi past bij de andere meubels in je tuin.

 

Bekijk hier alle inbouwbranders op gas van Designtuinhaarden.nl!

Inbouwbrander verwerken in een steenkorf

Een ander idee is de inbouwbrander in te bouwen in een laag muurtje van steenkorf. Je kan een gedeelte van de muur gebruiken om op te zitten en een gedeelte voor de inbouwbrander.

Hoe ga je te werk?

  1. Bepaal allereerst de afmeting van de muur en laat een stuk gegalvaniseerd bouwstaalmat op maat maten bij een bouwmarkt bij jou in de buurt. Als je handig bent met een slijptol, dan slijp je de muurdelen zelf op maat.
  2. De onderdelen voor de boven-, onder en zijkanten bevestig je met een ringtang aan elkaar.
  3. Vul de steenkorf met lavablokken, stenen of wat je maar mooi vindt.
  4. Maak aan de bovenkant een uitsparing voor de brander.

De gevorderde steenkorfbouwer kan de brander ook in een nis in een hoge steenkorfmuur plaatsen. Voor de inbouwbrander maak je halverwege de muur een ruimte vrij. Werk de nis af met materiaal dat goed tegen warmte kan. Zorg dat het vuur zittend vanaf ooghoogte goed te zien is. Maak eventueel nog een extra ruimte voor houtopslag. Zo lijkt het vuur helemaal levensecht!

 

Is alles gelukt? Dan is het nu genieten van het vuur, de warmte en het mooie vuurelement dat je gemaakt hebt.

 

Koop je liever een vuurtafel kant-en-klaar? Bekijk dan eens ons assortiment met diverse soorten vuurtafels. We hebben vuurtafels van steigerhout, douglas hout, aluminium, composiet en van magnesium concentratie.

 

Bekijk hier alle vuurtafels op gas van Designtuinhaarden.nl!