Wanneer het weer het toelaat zitten wij in de zomer ’s avonds het liefst lekker buiten op ons terras. Drie palmbomen, lichtjes langs de hele schutting aan en we hebben direct een zomers gevoel. Helaas is het weer in Nederland, en met name dit jaar, minder zomers. Aan de temperatuur zal het overigens niet liggen. Als het droog is kun je prima vertoeven buiten. Met een tuinhaard is er al helemaal geen reden om binnen te gaan zitten.

De tuinhaarden van Bonfeu

Op het eerste gezicht lijken de terrashaarden van Bonfeu misschien op gewone stalen terrashaarden, maar… een aantal modellen van de Bonfeu hebben een deksel op de haard. Hierover lees je verderop meer. De tuinhaarden worden gemaakt van 1,3 mm dik staal en de topplaat is van 2 mm dik staal. Het zijn degelijke tuinhaarden die goed in elkaar zitten. De haarden geven behaaglijke warmte af en het rookkanaal is hoog genoeg om ervoor te zorgen dat je uit de rook blijft.

 

Bekijk hier alle tuinhaarden van Bonfeu op Designtuinhaarden.nl

 

Verschillende typen tuinhaarden van Bonfeu

Het verschil tussen de haarden zit met name in de lengte van de drie pootjes onder de haard, de lengte en/of diameter van de body van de haard en de lengte van de afvoerpijp. Daarnaast zijn alle haarden rond, behalve de BonCarre. De Bonfeu BonCarre is vierkant. Het leuke aan alle modellen is dat ze luxe en comfort bieden en ze passen in ieder formaat tuin, dus ook voor een kleine tuin zijn ze uitermate geschikt.

 

Kook-accessoires

RVS wokring en bbq-rooster voor de Bonfeu

Als je het deksel van de haard afhaalt maak je er eenvoudig een buitenkook-toestel van! Bij de Bonfeu BonGiano LP, BonGiano SP, BonTino LP en Boncarre QLP wordt er een RVS wokring en een barbecuerooster geleverd. Het blijft dus niet alleen bij het grillen van een stukje vlees. Als je ’s avonds dus lekker buiten zit en je krijgt trek tover je hem gemakkelijk om tot buitenkeuken. Het deksel op de haard kun je ook omdraaien en dan maak je er een kookplaat van. Je kan dus alles bereiden dat je maar wilt.

 

De haard heeft een gaasdeurtje. Let op: Deze wordt warm dus als je er nog wat hout op wil gooien raden wij je aan om een handschoen te gebruiken om het deurtje eraf te halen. Het deurtje verwijder je door hem omhoog te schuiven.

 

Schoonmaken

Bij de haarden die hierboven genoemd zijn worden twee deksels geleverd. Eén deksel voor op de haard en de andere voor in het middel van de haard. Hierdoor kun je de haard makkelijk schoonmaken.

Nieuwe modellen

Bonfeu Bonbini SMP en Bonfeu BonSelo BIP zullen vervangen worden door nieuwe (verbeterde) modellen. De oude modellen zijn daarom nu te koop met een flinke korting. De nieuwe modellen zullen vanaf september leverbaar zijn. Deze zullen ook in cortenstaal leverbaar zijn.