Ezelsbruggetje

Handig om te weten zijn de termen die je kan tegen komen bij onze producten:

Classic = producten voor beginners
Comfort = producten voor de meer eisende klant
Premium = voor de experts

Wilt u onbezorgd op vakantie zonder dat uw tuin er als een woestijn uitziet na de vakantie?

Zelfstandig besproeien van de tuin

Door een besproeiingscomputer aan te sluiten op de kraan en sproeier(s) kan je gebruik maken van programmeerde besproeiingsprogramma’s die je naar wens kan aanpassen. Zo wordt de tuin volledig automatisch voorzien van water gedurende jouw vakantie.

Wil je de besproeiing regelen van meerdere tuingebieden dan is de MasterControl waterverdeler zeker iets voor jou!

besproeiingscomputer

Welke sproeier past er bij mijn tuin?

Als je wilt weten welke sproeier er bij uw tuin past dan is ten eerste de grootte en de vorm van uw tuin van belang.                       

Tuinvorm Voor het besproeien van volledig rechte gazons is een zwenksproeier uitermate geschikt. Heb je meerder rechthoekige oppervlaktes in de tuin dan is bijvoorbeeld de zwenksproeier ZoomMaxx aan te bevelen. Dankzij het fijnmazige filter kan je ook regen- of vijverwater gebruiken om te sproeien. Dit geldt ook voor de sector- en cirkelsproeiers. Voor de aquazoom zwenksproeiers is er ook een sproeierstatief verkrijgbaar waardoor je ook eenvoudig hogere beplanten van bovenaf kan besproeien.

Met een sectorsproeier kan je meerdere sectoren besproeien. Je kan met de sproeiers het bereik en de hoek instellen. Met een extra slang kan je de sproeiers ook eenvoudig verlengen.

Heb je een border met veel beplanting dan is een druppelslang geschikt. Deze zorgt voor gerichte waterbesparende besproeiing van rijen planten. Het bespaart je tot wel 70% water.

Slim sproeien

Als je met vakantie gaat bijvoorbeeld hoop je natuurlijk op mooi weer. De weersomstandigheden thuis maakt je dan niet zo veel uit, maar als het regent is sproeien overbodig. Met een Gardena regensensor kan je voorkomen dat er gesproeid wordt omdat de grond al vochtig genoeg is of om de bewatering te onderbreken. Zo bespaart je ook nog eens water.

Wil je bewust omgaan met watergebruik? Dat kan met de Gardena watermeter. Zo ben je altijd op de hoogte van het verbruik.

Tip

Nog een laatste tip voor als je weggaat. Heb je planten in potten staan die in de volle zon staan? Dan is het verstandig om deze tijdelijk te verplaatsen.